ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Göttinger Pál
Az Öreghíd alatt
képzeletbeli ír darab két felvonásban
Időpontok: 2020. Július 11. (esőnap: Július 12.),20.30-tól Helyszín: Jegyár:
Göttinger Pál

Az Öreghíd alatt

képzeletbeli ír darab két felvonásbanMrs Flannigan, özvegy csaplárosné: Ullmann Mónika

Mrs Poltergeist (Pötyi mama), takarítónő, nyolcvan körüli: Grisnik Petra

Rókaszerű Milligan, az önkormányzattól: Némedi Árpád

Paddy O’Reilly, vikárius: Göttinger Pál

Vietnámi Gyurika, a világítótorony őre: Kálid Artúr

Jeremy Lannigan, vak hajléktalan: Epres Attila

Saoirse MacCumhaill, szökött leány: Trokán Anna

Sean Mooney, városi fiú: Bálint Ádám

Fiona MacCumhaill, özvegy gengszterfőnökné: Ecsedi Erzsébet

Satu, hallatlanul erős verőember: Sebesi TamásJátszódik Észak-Írország egy tengerhez közeli szegletében, napjainkban.Észak-Írország és Írország alig észrevehető határán van egy képzeletbeli falu. Nincsenek sokan, mind ismerik egymást… a mai estén, amikor kint tombol a Ciara hurrikán, a kocsmában gyűlnek össze híreket hallgatni, várni, hogy mi lesz a brexit-szavazás vége. Hogy vajon nagyon is valóságossá válik-e a képzeletbeli falut kettészelő, eddig láthatatlan határ.

És mivel mind ismerik egymást, hamar szemet szúr nekik a két idegen, akik a viharból bemenekülnek ide – egy fiatal pár. A lányt mindenki ismeri látásból: ő magának Fionn MacCumhaill-nak, a nagy gengszternek az egyetlen lánya, aki szerelmével próbál elszökni kegyetlen anyja elől. A falu maroknyi lakossága félszívvel ad menedéket a menekülőknek: az életüket féltik, MacCumhaill emberei minden bizonnyal a fiú vérét ontják majd, és mindenkiét, aki segített nekik. Végül meggyőzik a rémült fiút, hogy a nagy vihar idején biztos biztonságban vannak: egyedül a lány, Saoirse tudja: anyja bármilyen özönvízen átkel, hogy elkapja őket.

A társaságban valaki nem tud titkot tartani, úgy tűnik… kisvártatva fúriaként érkezik meg az anya, ez az erős és kegyetlen asszony, hogy beszéljen a lánya fejével, és móresre tanítson mindenkit, aki szerint az embernek joga van a szíve szerint dönteni az élet dolgaiban.

A helyzet reménytelennek látszik, közben a szavazás eredménye is kiderül, senki élete nem lesz ugyanaz a mai nap után.

De a gondviselés olyan követet küld, akire senkire nem számítana...Egy kétrészes zenés vígjáték szerelemről, sorsról, kötelességről, régi adósságokról, közösségről – az adott szóról. És arról, hogy vajon miért választjuk az előttünk felragyogó számtalan lehetőség közül szinte mindig a lehető legrosszabbat.
Jegyvásárlás