ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Csehov
3 nővér
Szentendrei Teátrum és Soltis Lajos Színház
Időpontok: 2020. Július 27.,20:30-tól Helyszín: Jurisics vár - Lovagterem Jegyár:
3 nővér
fiktív dokumentáció két részben
Rendezte: Sardar Tagirovsky

Dramaturg: Sardar Tagirovsky, Szigeti Bálint, Tóth Ákos, Szacsvai István, Nagy Bianka


A darab tartalma:

A Három nővér egy olyan dráma, amelyben több szimbólum lapul, mint hétköznapi valós helyzet. Pedig a hétköznapi valóság látszatát teremti meg az olvasható szöveg. Képzeljünk el egy olyan történetet a 20. század elejéről, ami egy olyan pár év alatt játszódik le, amely négy nap kb. 1-1 órájáról szól. Legalábbis az eredeti szöveg szerint. Akár egy modern filmsorozat négy része.


Egy fiktív dokumentációt mutatunk meg két részben. Ebben a két részben az emlékek és álmok természetével fogunk játszani, az elmúlás és a búcsú érzetét felerősítve. Ide-oda fogunk utazni a négy nap emlékei közt álomszerű módon. Mint ahogy vágyakozni és félni szoktunk, olyan módon, ahogy egyik emlékből kerülünk a másikba, miközben a világ tovább épül és halad a maga útján. Miközben épül a 20. század háborús rendszere és újrafelosztása, fogyasztói társadalma. Miközben kiépül a 21. század elejének közönye és képmutató virtuális rendszere.


A három nővér, pontosabban a négy testvér nélkül elmúlik a 19. század varázsa, elmúlik a sóvárgó dallamok és festmények világa. Hiszen a három nővér olyan, mint a mesebeli három királylány, akik nélkül megszűnik a varázslat, a művészet világa. Múzsák nélkül nincs ihlet. Ihlet nélkül nincs élet. Ezek a múzsák sokszor kicsinyesek és lusták, de végső soron nem akarnak nyerészkedni vagy tudatosan ártani a környezetüknek. Az ő jószívűségük az, ami számomra a Soltis Lajos Színház tehetséges művészeinek, alkotóinak sajátja. Ebből a szempontból közelíthető meg Csehov Három nővérének érzékenysége, Soltis Lajos szellemi hagyatéka, ami az előadásunkban jelentős szerepet kap. Megpróbáljuk fiktív módon dokumentálni a Három nővér letűnt alakjait, hogy bemutassuk őket a mának kíméletlen, provokatív és szeretetteljes gesztussal. Ez az előadás egy emlék- és álomkaleidoszkóp, ami egyben a mindenkori társadalmat provokáló felkiáltójel.

Szereposztás:
Prozorov tábornok

Soltis Lajos
Olga

Nagy Zsuzsi
Mása

Ténai Petra e. h.
Irina

Boznánszky Anna
Natasa

Horváth Viktória
Andrej

Bruckner Roland
Versinyin

Vasvári Csaba
Tuzenbach

Ivák Bence
Szoljonij

Piller Ádám László
Kuligin

Boda Tibor
Csebutikin

Nagy Gábor
Ferapont

Károly Bálint
Fedotyik

Szacsvai István
Rode

Tóth Ákos
Anfisza

Nagyabonyi Emese
Protopopov

Pesti Arnold
Muzsikusok

Gregorich Zsófia / Gregorich Domonkos

Rendezőasszisztens: Szigeti Bálint
Zeneszerző: Gregorich Bálint, Gregorich Domonkos, Gregorich Zsófia
Sound designer: Gregorich Bálint
Látványtervező: Bajkó Blanka
Szcenikus: Marton Miklós, Gregorich Ferenc
Koreográfus: Ténai Petra
Fényterv: Sardar Tagirovsky
Videó: Nagy Bianka
Technikus: Kovács László
Produkciós vezető: Nagy Zsuzsi, Vokó Péter
Jegyvásárlás