ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Varsói melódia
2023. November 22. | 7 kép | Pócza Zoltán
2023. november 22-én, szerdán, 18.00 órakor lesz a Déryné Program támogatásával a lovagteremben e szerelmi történet, mely a II. VH után játszódik.
Leonyid Zorin Varsói melódiáját a szerelem himnuszának is szokták nevezni. A mi esetünkben Anastasija Kargina orosz színésznő megtanult magyarul, hogy ezt a szerepet eljátszhassa. Pásztor Máté kiváló magyar fiatal színész méltó partnere abban, hogy a nagy orosz lélek lírai hangjait megszólaltassa. Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas Érdemes művész, számtalanszor eljátszotta színpadon a darabot Zsurzs Katival, amiből Tv-játék is készült, most megrendezi – teljes élet és szakmai tapasztalatát belevíve. Megismerünk egy lengyel lányt és egy orosz fiút, akik 1946-ban Moszkvában egymásba szeretnek. A történelem közbeszól: egy kommunista rendelet miatt nem házasodhatnak össze. Új életet kezdenek, távol egymástól. Egy évtizeddel később, már mindketten házasok. Majd eltelik újabb tíz év, amikor találkoznak, és a régi érzelmek újra fellángolnak. De vajon beteljesedhet-e a kapcsolatuk?
előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=Mq4TL3tZ--M&t=122s

Leonyid Zorin: Varsói melódia
A Magyarországi Szerb Színház és a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulata közös produkciója

Rendezte: Benkő Péter – kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes művész
Helena: Anasztaszija Kargina
Viktor: Pásztor Máté
Jelmeztervező: Darvasi Ilona
Fordította: Kozma András
Látvány: Prágai Tibor
Hangkép: Hajdú Gábor
A rendező munkatársa: Borbély Noémi
https://magyarorszagiszerbszinhaz.hu/repertoarok/varsoi-melodia/

Az előadás a Déryné Program támogatásával valósul meg!
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.