ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Királyok könyve - Történetek III. Béláról
2022. Július 21. | 12 kép | Trifusz Ádám
Történetek III. Béláról (Mesebolt Bábszínház)
Hogyan került Béla herceg gyermekként a Bizánci Birodalomba? Miért lett ő a bizánci császár örököse? Hogyan és miért lett aztán mégis magyar király? Miért emlékezünk rá „nagy királyként”, amikor nem fűződnek a nevéhez egész Európa sorsát befolyásoló tettek, nagy hadjáratok? Választ adunk ezekre a kérdésekre, de mesélünk I. László Szentté avatásáról, a III. Béla halála utáni trónutódlásról és a király nyughelyéről is.

A 25-30 perces előadásokat egy kézműves foglalkozás kíséri, melynek keretében az előadásban látott háromdimenziós könyvhöz hasonlóan a gyerekek elkészíthetik a Szent Korona háromdimenziós papír mását, vagy kivághatják és kiszínezhetik egy másik a koronázási jelvényünkről, a jogarról készült rajzot.

Rendező: Kovács Géza
Tervezte: Trifusz Péter
Író: Szálinger Balázs
Zene: Aranyalma Páros (Vaskó Zsolt és Gebri Bernadett)
Játékmester: Kolozsi Angéla
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.