ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól
2022. Június 13. | 7 kép | Pócza Zoltán
Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól
KIÁLLÍTÁS
Időpontok: 2022. Június 13. - 2022. Július 24.,18:00-tól Helyszín: Jurisics vár-Lovagterem Jegyár: Ingyenes
Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól
A kiállítást megnyitja: Sipos Tünde művészettörténész

A Szentendrei Régi Művésztelep ikonikus helyszíne a modernkori magyar művészet történetének, hiszen 1926 óta szinte töretlenül az aktív alkotómunka terepét jelenti. A kert természeti közege, a Duna közelsége, valamint a város pezsgő művészeti élete a mai napig inspirálja az itt otthonra találó, és egymással alkotóközösséget alkotó képzőművészeket.

A Szentendrei Régi Művésztelep napjainkban tizenkét műtermet foglal magában, ahol művészgenerációk – köztük a legelismertebb hazai kortárs művészek és fiatal ösztöndíjas alkotók is – bontakoztatják ki tehetségüket, bensőséges hangulatú műtermeikben.

A Festői Szentendre – válogatás a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóitól című kiállítás olyan emblematikus festményeket mutat be, melyek meghatározóak Szentendre kortárs művészeti életében. A kiállított művek hű bizonyítékain annak, hogy Szentendre ma is a festők városa!
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.