ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Fotók
Ciffra 100 - Binder Károly koncertje
2021. Július 7. | 3 kép | Némethné Szabó Nóra
Binder Károly koncertje Cziffra György emlékére
Időpontok: 2021. Július 7.,19.00-tól Helyszín: Európa Ház Jegyár: 2500.-Ft
Binder Károly Improvizációk-Kompozíciók
Cziffra György emlékére
Cziffra György, Magyar Örökség díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, az egyik legjelentősebb és világszerte ismert magyar zenei előadóművész, aki 1986-ban Kőszeg Díszpolgára kitüntetést kapta.

Kitűnően improvizált, már gyerek korától kezdve elkápráztatta a közönséget saját rögtönzéseivel. Jártas volt a jazz muzsikában. Univerzális tehetségű zongoraművész volt aki végül klasszikus előadóművészként aratta legnagyobb sikereit.
Binder Károly szintén kis gyermekkora óta improvizál, stílusa teljesen egyedül álló a Világ zenei palettáján. Sokat használja a zongorát, mint egy egzotikus ütőegyüttest preparációi által. Stílusokon áthidaló egyéni hangvételű kompozíciói és darabjai magas pianisztikus tudást igényelnek. Hasonlóan Cziffra Györgyhöz ő is sokat foglalkozott a Jazz Muzsikával a klasszikus zenével, népzenékkel és az improvizációs magas kultúrákkal. Ő viszont a saját zenei világának megalkotására fektette a hangsúlyt.
Koncertje igazi kuriózum, ahol hallhatunk saját kompozíciók mellett Bartók feldolgozásokat is.
Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.