ProgramRólunkFotókTámogatókBlogKapcsolatKözérdekű Év:
Blog

Amfiteátrum-díj

A színházi világnap alkalmából rendezett gálát a MASZK Országos Színészegyesület az Operettszínházban. Itt kerültek átadásra szakmai díjak is. A Szabadtéri Színházak Szövetsége által 2007-ben alapított Amfiteátrum-díjat minden évben a szabadtéri színjátszásért sokat tevő művészek, közösségek kaphatják. Idén Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója adta át a szervezet nevében a díjat. A Nagy-Kálózy Eszter- Rudolf Péter színészházaspár megosztva nyert, melyet Rudolf Péter vett át a helyszínen.

A szövetség 2007-ben alapította ezt a díjat azzal a céllal, hogy elismerésben részesüljenek azok, akik kiemelkedő teljesítményükkel sokat tettek pályafutásuk során a magyar szabadtéri színházi kultúráért. Évente 1 egy díjat adnak ki. A kitüntetett lehet a szabadtéri színházakban dolgozó színművész, alkotó, más színházi ember, színház képviselője vagy társulat.

2007 Blaskó Péter
2008 Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház
2009 Molnár Piroska
2010 Miklós Tibor
2011 Kentaur
2012 megosztva Szűcs Nelli és Trill Zsolt
2013 Mátyás Irén a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis vezetője
2014 Hegedűs D. Géza
2015 Bodrogi Gyula
2016 Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter megosztva

Jegyvásárlás
Legújabb bejegyzések
23-06 Jegyek
Tisztelt Közönségünk! Megérkeztek a színház jegyei az irodába, hétfőtől minden a honlapon található előadásra átvehetők a jegyek! Köszönjük türelmüket!
23-06 A vihar
A Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása előtt Pócza Zoltán a Kőszegi Várszínház igazgatója közös képre kérte fel a Színházi Olimpia támogatásával megvalósuló előadás szereplőit, szervezőit. A kép a Nemzeti Összetartozás Napja előtt szimbolikus jelentéssel is bírt, hiszen élhetünk a határ bármely oldalán egy Nemzet vagyunk!
W. Shakespeare: A Vihar című művét a Spectrum Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adja elő 2023. június 1-jén 20.30-kor a Kőszegi Várszínházban.